”Juuret ikiroudassa”-yksityisnäyttely Galleria ARTtila 21.8.-15.9.2024

Lämpimästi tervetuloa Juuret ikiroudassa -taidenäyttelyn avajaisiin keskiviikkona 21.8.2024 klo 16.30-18.00! 🥂

Saija Candelinin JUURET IKIROUDASSA – näyttely käsittelee monipuolisesti luontosuhdetta sekä syvään juurtunutta oululaisuutta. Esillä on perinteisten maalausten rinnalla neulahuovutettuja villamaalauksia, puutöitä sekä kierrätys- ja tekstiilitaidetta.
Villasta neulotut kasvot tai sarven pintaan kaiverretut muodot kuvastavat elämän monimuotoisuutta ja inhimillisyyttä ajan loputtomassa virrassa; oli sitten kyseessä koskematon luonto tai urbaani kaupunkiympäristö.
Kuvataiteilija(AMK) Saija Candelin (s.1976) asuu ja työskentelee Oulussa. Hän tekee monipuolista taidetta eri tekniikoilla ja materiaaleilla. Perinteisten maalaustekniikoiden rinnalla kulkevat vahvasti mukana villalla maalaaminen eli neulahuovutus sekä lasitaide. Candelin piti ensimmäisen taidenäyttelynsä vuonna 2006.

Lukuisten vuosittaisten näyttelyiden lisäksi hän työstää tilausteoksia sekä yrityksiin että yksityiskoteihin. Candelinia inspiroi itse elämä kaikkine säröinen ja sävyineen. Taide on hänelle elämäntapa, jota hän aikoo toteuttaa tavalla ja toisella viimeiseen hengenvetoon asti. Välillä kaikki näyttäytyy mustavalkoisena, vain satunnaisilla harmaan sävyillä ryyditettynä. Toisinaan hänen taiteellisessa ilmaisussa ovat mukana kaikki sateenkaaren sävyt eri nyansseineen metallin hohdetta unohtamatta.

Oulun Taiteilijaseura ry:n lisäksi Candelin on Suomen Taiteilijat ry:n ja Oulun seudun yrittäjänaiset ry:n jäsen. Candelin kuuluu myös K2 Taiteilijatalo ry:n hallitukseen ja hänen työtilat sijaitsevat Oulussa Theodorin puistossa Lossikuja 6.

Yhteystiedot

Oulun Taiteilijaseura -63 ry

Käyntiosoite:
Hallituskatu 5, 90100 Oulu
Avoinna: ke–pe 12–18, la–su 12–16
+358 44 031 3631
ouluntaiteilijaseura@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *